Елітні карти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Елітні карти

Фінтех і Картки
952
Доступність та розширення функціональності банківських продуктів і послуг мають не тільки позитивні, але й негативні моменти. Особливо для заможних клієнтів
Золото дешевшає...
Ще якихось п'ять років тому наявність у людини карти типу Gold дозволяло сторонньому спостерігачеві більш-менш точно визначити його статус. Власнику ж "золота" - ненав'язливо продемонструвати його оточуючим, підкреслити свій статус. Сьогодні ж ситуація далеко не так однозначна. Присутність золотої карти в гаманці в людини не говорить рівно ні про що. Слідом за золотими картами з'явилися інші, більш престижні продукти.
У той же час, банки почали зм'якшувати вимоги до клієнтів, які бажають відкрити золоті карти. Це відкрило шлях до золотих карт широкій верстві клієнтів. Правонаступницею золотих карт стали карти класу Platinum. Учорашні власники "золота" уже "перейшли" на "платину".
Сергій Равняго, у минулому віце-президент Visa International, директор представництва Visa в Україні, відзначає, що "девальвація" почалася досить давно за межами України. Причому, вона буде тривати й далі.
"Сьогодні отримати, наприклад, "золоту" картку майже в будь-якій країні Західної Європи зовсім просто. Ними володіють десятки мільйонів людей. У такий спосіб "золото" стало менш престижним. З'явилася "платина". "Платина" стала більш розповсюдженою, - з'явилися суперпреміальні продукти (наприклад, Visa Infinite), - відзначає Равняго. - Відповідь ви вже вгадали - будуть з'являтися усе більше преміальні продукти".
...але може бути дорожче платини
По сьогоденню ексклюзивними й найбільш елітними картами, на сьогоднішній день, безсумнівно, є Visa Infinite й MasterCard World Signia. Дані карти надають клієнтові найвищий рівень обслуговування й найбільш широкий набір послуг із всіх існуючих карт платіжних систем Visa й MasterCard. Вони є показником заможності, впізнаваємості її власника як приналежності до дуже вузького елітарного кола багатих та знаменитих.
Особняком стоять карти платіжної системи American Express. І хоча рівень провідних карт цієї системи (наприклад, American Express Centurion) не уступає аналогам Visa й MasterCard, вони не одержали належного поширення й популярності в Україні. Це пов'язане в першу чергу зі складностями відкриття таких карт, найчастіше необхідністю розміщення клієнтом депозиту в сумі надаваного кредиту по карті, а також досить обмежених можливостей її використання усередині країни.
Однак банкіри застерігають, що візуальні відмінності між тими ж золотими та платиновими картами, ні яким образом не впливають на обсяг та якість послуг, які пропонуються банком разом з ними. Приміром, хоча та ж Visa Gold формально й уступає по статусі Platinum, але банк може запропонувати ряд послуг своїм клієнтам - власникам такої карти, які будуть не менш, а іноді й більш ексклюзивними й корисними для них, чим відповідні програми по Platinum.
Приватні карти
Розуміючи, що вільний доступ клієнтів із середніми доходами до золотим, а часом і платиновим картам не залишає переваг користування подібними продуктами для VIP-клієнтів, банки пішли далі. Взявши за основу ті ж платинові карти, карти Visa Infinite й MasterCard World Signia вони почали пропонувати найбільш заможним клієнтам цілі пакети послуг. Причому наділяючи їх до цього персональними менеджерами. Іноді такі послуги називаються Private Banking.
У набір послуг можуть входити, по-перше, всі класичні банківські послуги: кредитні й депозитні операції, грошові перекази, операції із пластиковими картами, з валютою, зберігання цінностей та інше.
По-друге, формування індивідуального інвестиційного портфеля та довірче управління капіталом клієнта. Фінансове планування й управління капіталом клієнта - це ядро послуги Private Banking, його ключовий сервіс.
Однією з обов'язкових умов Private Banking є надання послуг персональних менеджерів і консьєржів. За рубежем консьєрж-сервіс містить у собі послуги, пов'язані із замовленням, бронюванням, пошуком інформації та оптимізацією різних життєвих процесів клієнта.
Фактично все, що робить консьєрж-менеджер уписується в коло обов'язків кваліфікованого секретаря. Однак для того, щоб одержувати такі послуги цілодобово, довелося б тримати цілий штат.
У цілому, Private Banking можна охарактеризувати як якийсь комплекс послуг на всі випадки життя з одних рук. Причому послуг не тільки банківських. Наприклад, клієнт може вирішити питання по страхуванню не звертаючись самостійно в страхову компанію. Так, Укрсиббанк пропонує клієнтам Private Banking повний комплекс подібних послуг: страхування життя, страхування майна й т.д.
"Наш банк працює із цілою групою страхових компаній, які є лідерами ринку й здатні задовольнити попит самого вимогливого клієнта, - каже Олексій Александров, директор служби персональних банківських послуг Private Banking АКІБ "Укрсиббанк". - Крім цього, досить часто клієнт сам має історію роботи з тією або іншою страховою компанією - у цьому випадку ми прагнемо врахувати побажання клієнта".
За матеріалами:
BIN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас