Очікувати скорочення в банківських установах України не обгрунтовано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Очікувати скорочення в банківських установах України не обгрунтовано

242
Очікувати скорочення в різних банківських установах України необґрунтовано. Як повідомив сьогодні на прес-конференції член координаційної ради Українського кредитно-банківської спілки Олександр Новиков.
За його словами, сьогодні за насиченнісю і кількості банківських установ українська система далека від європейські та американських, тому прогнози можливого скорочення не мають під собою підстав.
Він відзначив, що тенденція приходу в Україну з інших держав, зокрема європейських, триває активно вже другий рік, збільшується кількість зареєстрованих установ, проходить поглинання злиття і т.п. "А ті банкрутства, які були, пов'язані в основному з неефективним менеджментом цих банків", - сказав Новиков.
Крім цього спостерігається формування банків за спеціалізацією, зокрема для роздрібної торгівлі, корпоративного обслуговування, регіональні та інвестиційні банки.
Висока ціна українських банків за кордоном, на його думку, є позитивним сигналом і говорить про те, що закордонний інвестор здобуває український банківський бізнес на перспективу. Однак, на його думку, банківська система недокапіталізована, але ціна на банки це враховує.
Нагадаємо, що президент Українського суспільства фінансових аналітиків Юрій Прозоров вважає, що до 2009 р. в українській банківській системі залишиться 30-50 банків. Він відзначив, що зараз банківський сектор України "є найбільш гарячим ринком", і цей процес протриває до другої половини 2008 г.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас