Гривня для мера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гривня для мера

285
Зниження тарифів на паркування виявилося тимчасовим відступом влади...
З минулого тижня в столиці почав діяти єдиний тариф на паркування автомобілів - 1 гривня за годину. Торішнє розпорядження КМДА "Про введення диференційованої плати за паркування автомобілів у Києві" скасоване.
Втім, автомобілістам радуватися, як видно, доведеться недовго. Як стверджують інформовані джерела, після того як КМДА збанкрутує районні парковочні підприємства, передавши їхнє майно на баланс міського КП "Киевпарксервіс", тарифи знову піднімуть.
На минулому тижні керівництво КМДА заявило про скасування торішнього розпорядження Леоніда Черновецького "Про введення диференційованої плати за паркування автомобілів у Києві".
Як уже повідомлялося, у липні 2006 р. місто було поділено на три цінових зони, у яких 1 година стоянки автомобіля коштувала відповідно 3, 6 й 10 грн. Як заявила заступник голови міськадміністрації Ірена Кильчицька, з 18 квітня міський голова підписав нове розпорядження, відповідно до якого на всій території столиці, незалежно від зон, уводиться єдиний тариф - 1 грн у годину.
За словами чиновниці, нововведення стало змушеною мірою, тому що після підвищення тарифів на паркування "надходження в міські й районні бюджети не тільки не збільшилися, а навпаки, зменшилися".
"Торік валові надходження по всім десятьох районах міста від роботи паркувальних майданчиків складали близько 700 тис. грн щомісяця, хоча, по наших прогнозах, вони повинні складати до 10 млн грн", - стверджує Кильчицька.
Вона не стала приховувати, що настільки низька плата за паркування буде тимчасовий і вже найближчим часом, після того як разом з Антимонопольним комітетом України КМДА розробить і затвердить економічно обґрунтовані тарифи, розцінки знову здіймуться. У певних місцях, особливо в центрі, за словами Ірены Кильчицької, вартість 1 години відстою автомобіля може перевищити 10 грн.
Заступник мера пояснила також, що за час, поки водії будуть платити всього 1 грн, муніципалітет обладнає території всіх столичних площадок паркоматами та системами безготівкової оплати послуг паркувальників, що запобігатиме будь-якій можливості розкрадання бюджетних коштів.
Чергове нововведення місцевої влади керівники районних паркувальних підприємств сприйняли з неприхованим здивуванням (характерно, що ще місяць назад більшість із них сприймало практично всі паркувальні ініціативи міської влади на ура). Як уже повідомлялося, у березні поточного року Київрада створила КП "Киевтранспарксервіс"поклавши на нього функції координації діяльності районних підприємств. Керівники парксервісів сподівалися, що міська структура зможе очистити ринок від численних нелегалів й установить зрозумілі всім правила гри.
Насправді ж у КМДА вже оформляються документи на передачу в оренду площадок "Киевтранспарксервісу", якими сьогодні користуються районні підприємства. Проект відповідного рішення затверджують у кулуарах мерії, і він буде внесений до порядку денного на найближчій сесії міськради.
Як сказав директор КП "Солом’янка Автопарк Сервіс" Леонід Громишев, насправді зниженням тарифу на паркування до 1 грн у годину влада вирішила збанкрутити районні підприємства й установити в столиці монополію на паркувальний бізнес із твердою централізацією фінансових потоків.
"Районні паркувальні підприємства просто хочуть ліквідувати. З нас намагаються зробити злодіїв тільки для того, щоб одна людина змогла управляти в ручному режимі величезними фінансовими потоками", - уважає Громишев.
За його словами, заяви урядовців про встаткування площадок паркоматами є не більш ніж видумкою. "Багато паркувань поки ще не підготовлені до цього. Мова йде винятково про монополізацію ринку, після чого ціни на паркування злетять до небес", - сказав він.
Опозиційні до мера депутати стверджують, що районні підприємства паркувального сервісу стануть черговою жертвою тотального переділу комунального майна.
"Леонід Михайлович уже перевів у ручний режим управління фінансові потоки медичної галузі й житлово-комунального господарства, позбавивши райадміністрації неабиякої частини повноважень. Такими темпами завтра черга дійде й до ліквідації місцевих адміністрацій", - припускає один з нардепів
За матеріалами:
Деловая Столица
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас