Американська економіка продовжує зростати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американська економіка продовжує зростати

Казна та Політика
139
Економіка США зробила локальний ривок - як думають експерти, перед стагнацією. На тлі скорочення обсягу капітальні вкладення компаній, динаміку економіці забезпечили поточні витрати споживачів.
Темпи росту валового продукту в четвертому кварталі минулого року виявилися трохи вищими, ніж прогнозував раніше Департамент торгівлі. З жовтня по грудень минулого року ВВП Америки збільшився на 2,5%, а не на 2,2%, як передбачалося. Зростання за підсумками року склав 3,3% ВВП.
Але аналытики очікують за підсумками першого кварталу поточного року істотне падіння темпів росту. Напередодні ймовірність помірного уповільнення визнав навіть глава Федеральної резервної систему США Бен Бернанке, хоча в цілому він позитивно оцінив стан економіки країни.
У незалежних спостерігачів є сумніву. Найбільшу тривогу викликає ринок житла. Темпи скорочення обсягів будівництва житла у 2006 минулому максимальними за 16 років, спад продажів готових будинків став найнеочікуванішим за 7 років. І все це - на тлі збільшення числа неповернень по іпотечних кредитах.
Більш оптимістично настроєні коментатори звертають увагу на інший найважливіший економічний індикатор - скорочення числа обігів за допомогою з безробіття минулого тижня до мінімального за два місяці рівня. Вони говорять - поки зайнятість у країні росте, американцям буде чим платити за кредити.
Раніше, у грудні 2006 року Рада Економічних радників Білого дому спрогнозував, що у 2007 році темпи росту економіки Сполучених Штатів сповільняться.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас