Азаров: Непривабливі чиновники погіршують життя людей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Непривабливі чиновники погіршують життя людей

Казна та Політика
120
Перший віце-прем'єр виклав свою концепцію інвестиційної привабливості регіонів. Також Микола Азаров доручив керівникам міністерств і губернаторам погасити до 1 червня всі борги економічно активних підприємств перед Пенсійним фондом.
"При цьому треба раз і назавжди розібратися, щоб така ганебна ситуація більше ніколи не виникала на економічно активних підприємствах, а також розчистити ситуацію на підприємствах, які ліквідовані, визнані банкрутами або відбувається відновлення платоспроможності", - сказав Азаров.
Він привів факти зневаги найважливішими соціальними зобов'язаннями. Так, за його словами, зараз розслідується кримінальна справа щодо одного з банків, що не сплатив у Пенсійний фонд збір від продажу валюти в сумі 1,5 мільярда гривень.
Азаров також назвав "театром економічного абсурду" ситуацію, коли в Тернопільських, Волинських, Ровенських, Кіровоградських, Волинських, Херсонської областях обсяг пенсій перевищує обсяг заробітної плати, "при цьому регіональні адміністрації розводять руками, посилаючись на інвестиційну непривабливість територій".
"В Україні немає інвестиційно непривабливих регіонів. Усюди надлишок виробничих потужностей, вдосталь електроенергії, дешева кваліфікована робоча сила. У нас є непривабливі чиновники, чия згубна безініціативність прямо погіршує життя людей", - сказав він.
"Тому ніякі виправдання щодо нагромадження заборгованості з заробітної плати і, відповідно, з пенсійних відрахувань, не приймаються. Мова йде про життєві потреби людей, притому найбільш незахищених. Вся наша робота - для них. Уряд вимагає щотижня аналізувати стан погашення боргів і приймати відповідні управлінські, правові рішення", - додав Азаров.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас