Європейці незадоволені Євросоюзом і зокрема європейською валютою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейці незадоволені Євросоюзом і зокрема європейською валютою

Казна та Політика
191
Відповідно до соціологічних опитувань, проведеним в усіх 27 країнах ЄС, 41% респондентів вважає, що в Євросоюзу повинне бути менше повноважень, і основні рішення повинні прийматися на місцевому рівні. Так, зокрема, відповідно до опитування, проведеному дослідницькою групою "Open Europe", три чверті європейців не хочуть, щоб інститути ЄС отримали більше влади без відповідних загальних рішень на референдумах.
Більше того, більшість європейських громадян хотіли б повернення до старих національних валют, - відповідно до опитування, у цілому підтримують євро лише в шести з 13 країн єврозони.
Серед головних побажань, висловлених опитаними у всіх країнах Євросоюзу - визначити чіткі границі повноважень ЄС і зняти обмеження в торгівлі із країнами, що розвиваються.
Втім, згідно ще одному опитуванню "Open Europe", проведеному в кількох країнах ЄС та в США, незважаючи на деяке невдоволення ЄС, більшість європейців, так само як і жителів США, вірить у те, що Євросоюз буде існувати через 50 років і буде включати не тільки Туреччину, але й Росію.
У той же час, менше третини опитаних вважають, що відносини між Європою та США в 2057 році будуть кращими, ніж зараз.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас