Азаров: Темпи збільшення прожиткового мінімуму у півтора рази випередять інфляцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Темпи збільшення прожиткового мінімуму у півтора рази випередять інфляцію

Казна та Політика
158
Верховна Рада України схвалила з поправками проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2007 рік", підготовлений Кабінетом Міністрів. Він передбачає встановити мінімальну заробітну плату в розмірі 420 гривень з 1 квітня, 440 - з 1 липня та 460 гривень - з 1 жовтня, а також збільшити прожитковий мінімум для всіх основних соціальних та демографічних груп. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба міністерства фінансів.
Як повідомляється. в середньому на одну особу прожитковий мінімум збільшиться: з 1 квітня на 24 гривні та з 1 жовтня – на 22 гривні. За законопроект проголосувало 248 народних депутатів.
Проект закону представив Перший віце-прем’єр-міністр, Міністр фінансів України Микола Азаров. Він відзначив, що пропозиції Уряду щодо збільшення соціальних виплат держбюджету ґрунтуються на реальній, виваженій оцінці розвитку економіки та реальних можливостях бюджету щодо їх фінансового забезпечення.
"Таким чином, це дозволить збільшити середньомісячну заробітну плату лікаря-хірурга на 169 гривень, лікаря швидкої медичної допомоги на 180 гривень, лікаря-терапевта – на 147 гривень. Шкільний вчитель до кінця року отримуватиме на 167 гривень більше, завідувач дитячого садка – на 179 гривень, директор школи – на 219 гривень", - наголосив Азаров.
При цьому він відзначив, що темпи збільшення прожиткового мінімуму у 2007 році більш ніж у півтора рази випередять інфляцію.
Закон про внесення змін до держбюджету-2007 також передбачає зростання мінімальної пенсії більшими темпами, ніж зростає прожитковий мінімум, а також підвищення рівня грошового забезпечення військовослужбовців за контрактом, рядового і молодшого начальницького складу, прапорщиків (мічманів) та молодшого офіцерського складу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас