Мінфін: Доходи загального фонду держбюджету перевиконано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін: Доходи загального фонду держбюджету перевиконано

Казна та Політика
111
За словами заступника Міністра фінансів Анатолія Мярковського, доходи загального фонду держбюджету у 2006 році перевиконані на 4,1 млрд грн. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба Міністерства фінансів.
"Це створило добру базу для виконання бюджету в поточному - 2007 році. Так, кошти, отримані понад план на рахунок держбюджету у держказначействі, будуть спрямовані на підвищення розміру прожиткового мінімуму, зарплат, збільшення соціальних виплат та пенсій вже з другого кварталу поточного року. – розповів Мярковський. - Відповідний урядовий законопроект напередодні схвалено на засіданні Комітету Верховної Ради з питань бюджету і завтра його розглянуть в сесійній залі парламенту. Передбачається, що на фінансування цих видатків з Єдиного казначейського рахунку буде спрямовано 3 мільярда гривень".
За словами заступника міністра фінансів, серед інших джерел доходів державної казни, які будуть спрямовані на підвищення мінімальної зарплати, пенсій та соціальних допомог, очікувані додаткові надходження до загального фонду держбюджету від податку на додану вартість, акцизного збору та податку на прибуток підприємств у обсязі 4,5 млрд грн. Тобто додаткових надходжень, які стануть результатом реального зростання в економіці.
"Таким чином, ніякі додаткові запозичення з метою підвищення соціальних стандартів бюджету-2007 Уряд не планує, а ресурсна частина загального фонду держбюджету-2007 буде збільшена загалом на 7,5 млрд грн", - наголосив Мярковський.
Він також відзначив, що сьогодні Уряд працює над змінами до Бюджетного кодексу та новою редакцією Податкового кодексу. Очікується, що ці два документи будуть готові для обговорення з громадськістю вже у квітні-травні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас