Невідовий мільярдер Росії будує найдорожчу яхту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Невідовий мільярдер Росії будує найдорожчу яхту

Казна та Політика
225
Російський мільярдер, чиє ім'я не розголошується, будує яхту, якій позаздрить навіть Роман Абрамович.
Будівництво найдорожчого у світі приватного судна, відомого поки під ім'ям Hull 6154, - вартістю 140 мільйонів фунтів стерлінгів - почалося напередодні в італійській Генуї. Фірма Fincantieri, одна з лідируючих фірм-будівельників яхт, одержала замовлення на створення човна від відомої лондонської брокерської фірми.
"Коли яхта буде закінчена, це буде технічно найпросунутіша і найелегантніша яхта у світі. Усередині судна буде басейн із морською водою і відітнув для субмарини, що зможе опускатися на глибину до 90 метрів", - сказав директор Fincantieri Джузеппе Боно.
На cемипалубній Hull 6154 довжиною понад 133 метрів, крім відсіку для підводного човна, будуть дві вертолітні площадки. Для відпочинку хазяїна яхти і його гостей передбачені 15 кімнат, оснащені суперсучасною технікою.
Інтер'єри для яхти розробляв спеціально запрошений британський дизайнер Паскаль Реймонд. Ванні кімнати будуть оброблені золотом і мармуром. У розпорядженні гостей будуть також джакузи і гімнастична зала, облаштована таким чином, що з будь-якої кінця його можна буде споглядати морські види, що відкриваються, а також спеціальна палуба для повітряних ванн.
Якщо ж раптом гостей знудить перебування на борті яхти, вони зуміють скористатися п'ятьма комплектами водних лиж і двома моторними човнами.
За словами керуючого менеджера брокерської фірми Ancasta, однієї із найбільших компаній у Європі, що спеціалізується на продажі яхт, Ніка Гріффітса, Hull 6154 уже викликала "неймовірний переполох" серед аматорів приватних кораблів.
Відповідно до плану, будівництво яхти завершиться до 2010 року. Ім'я замовника не розголошується, відомо тільки, що це точно не Роман Абрамович, що на сьогоднішній день є власником найдорожчої у світі приватної яхти Pelorus вартістю 72 мільйона фунтів стерлінгів.
Недавно Абрамович заявив про свій намір придбати ще одну, п'яту за рахунком, яхту, The Eclipse, ціна якої перевищує 100 мільйонів фунтів стерлінгів. The Eclipse, оснащена куленепробивним склом та системою виявлення ракет, зараз будується в Гамбурзі. Так само, як і на Hull 6154, на ній передбачені дві вертолітні площадки, місце для підлодки та плавальний басейн.
"Ринок заповнений споруджуваними суперяхтами, і правлять бал зараз саме росіяни. Для них найголовніше - у кого найдорожча яхта, найвища щогла і найкраща обробка. За моїм досвідлм, для російських олігархів яхти - насамперед знак статусу. Нерідко вишуканий дизайн їх цікавить набагато більше, ніж те, для чого, влане, яхта використається", - сказав Гріффітс.
Крім російських аматорів яхт, серед шанувальників цього виду транспорту значаться один із засновників компанії Майкрософт Стать Аллен, що володіє яхтою Octopus вартістю 126 мільйонів фунтів стерлінгів, і бізнесмен, власник магазина Херродс, Мохаммед аль-файєд, якому належить недорога, за нинішніми мірками, яхта Sokar вартістю 17 мільйонів фунтів стерлінгів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас