Мінфін підтримує модернізацію держфінансів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін підтримує модернізацію держфінансів

Казна та Політика
119
Міністерство фінансів підтримало пропозицію Світового банку розпочати підготовку проекту "Модернізація державних фінансів" на основі розширення "Проекту системи казначейства-ІІ". Про це повыдомив перший заступник Міністра фінансів Вадим Копилов, якого цитує прес-служба Мінфіну.
Перший заступник Міністра фінансів подякував Світовому банку за співпрацю в питаннях реалізації економічних реформ в Україні. "Головне завдання розвитку системи державних фінансів - у побудові якісно нової інтегрованої системи, здатної забезпечити формування та реалізацію узгодженої державної фінансово-бюджетної та макроекономічної політики, підтримувати та координувати дії учасників бюджетного процесу", - наголосив Копилов.
Як повідомляється, обсяг проекту "Модернізація державних фінансів" охопить не тільки Держказначейство, а і всю систему управління державними фінансами України. Кабінет Міністрів України схвалив підготовку цього проекту у грудні 2006 року.
Основою майбутнього проекту стане Стратегія модернізації та підвищення ефективності управління держфінансами на 2007-2016 роки, яку буде прийнято цього року. Вона орієнтована на створення цілісної системи з чітким розподілом функцій та відповідальності її учасників і має забезпечити економічність та результативність управління державними фінансами.
Серед ключових напрямків підвищення ефективності управління державними фінансами є перехід від системи, орієнтованої на фінансування галузей, мереж та установ до орієнтації видатків на досягнення результатів.
Як пояснив Копилов, з цим тісно пов’язана необхідність підвищення відповідальності державних установ за якість надання державних послуг, ефективність використання бюджетних коштів.
Ці зміни дозволять вивести фінансово-бюджетну політику держави на якісно новий рівень розвитку і забезпечити макроекономічну і фіскальну стабільність.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас