Україна починає адаптацію до вимог ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна починає адаптацію до вимог ЄС

Казна та Політика
197
Україна і ЄС підписали сьогодні перші контракти інструментів твіннінгу - механізму трансформації і адаптації до вимог ЄС систем державного управління країн-кандидатів.
За словами голови представництва Європейської комісії в Україні Ієна Боуга, перший контракт Гармонізація процедур законодавства і забезпечення їх виконання в авіаційному секторі здобуває політичну та економічну важливість у зв'язку із проведенням з Україною переговорів про формування загального авіаційного простору. ЄС виділяє на реалізацію зазначеного проекту 1 млн євро, строк реалізації проекту становить 18 місяців.
Впровадження другого проекту "НКРЕ - посилення регуляторної та юридичної складової регулювання енергетичного сектора" спрямовано на регулювання електроенергетики України в галузі технічного забезпечення, а також на адаптацію українського законодавства відповідно до майбутнього впровадження в Україні оптового ринку електроенергії. Фінансування проекту ЄС становить 1,1 млн євро, термін реалізації проекту - 25 місяців.
У цілому в найближчі два роки в Україні планується реалізувати близько 50 проектів твіннінга, на що буде надано 50-60 млн євро. За словами Боуга, їх реалізація буде залежати від того, чи будуть знайдені партнери в країнах ЄС, і чи буде доведена доцільність проектів. Вартість кожного проекту коливається в межах від 1 до 2 млн євро.
2 березня 2006 р. начальник Головного управління Державної служби України Тимофій Мотренко повідомив, що Єврокомісія готова виділити на впровадження проектів твіннінга в Україні 22 млн євро протягом 2006-2007 р.
Крім того, уряд України має намір до грудня 2007 р. залучити 500 млн доларів у Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР) у рамках Позики на політику розвитку для підтримки програми реформ.
Про це говориться в проекті державної програми економічного та соціального розвитку на 2007 р. Позичальником виступає Міністерство фінансів, за виконання програми відповідає Міністерство економіки.Загальна сума Позики на політику розвитку становить 750 млн доларів, з них 248,7 млн доларів отримане в 2005 р.
Проект реалізується з метою забезпечення в 2007 р. стабільної макроекономічної динаміки і конкурентноздатності економіки, її стійкості, реформування системи державного управління, адаптації всіх систем до вимог СОТ та ЄС.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас