Іран випустить нові атомні гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран випустить нові атомні гроші

Казна та Політика
149
Іран, що перебуває в конфронтації щодо країн Заходу у зв'язку зі своєю ядерною програмою, випустить у цьому місяці нові банкноти, прикрашені атомною символікою.
Нова купюра у 50.000 ріалів, яка відповідає 5,40 долара, надійде в обіг не пізніше 12 березня. На одній стороні цих банкнот буде красуватися зображення атомного ядра і електронів, які обертаються на своїх орбітах, а на іншій - портрет засновника Ісламської республіки Іран аятолли Рухолли Хомейні.
Як повідомили в центральному банку країни, на конкурс були представлені до 60 проектів нової купюри, глава міністерства фінансів Дауд Данеш-Джафарі вибрав з них один, не роз'ясняючи пресі критеріїв вибору.
Відзначимо, що на сьогодні найбільш великою іранською грошовою одиницею є банкнота у 20.000 ріалів (не набагато більше 2 доларів). Інфляція в Ірані досягає сьогодні 16%, купівельна спроможність населення досить низка.
Деякі іранські банки випускють спеціальні туристичні чеки, за допомогою яких можна зробити великі покупки. Деякі магазини приймають кредитні картки, однак міжнародні кредитки тут не занадто поширені.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас