Медвєдєв: "Газпром" задоволений співробітництвом з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медвєдєв: "Газпром" задоволений співробітництвом з Україною

Енергетика
152
Російське АТ "Газпром" задоволено співробітництвом з Україною в сфері транзиту газу, заявив заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв у ході відеоконференції між Брюсселем і Москвою.
"Я не хочу сказати, що в нас зараз гарне співробітництво з нашими українськими друзями, тому що зима була теплої, але нинішньою зимою ми мали дуже гарні результати, коли всі запити й розпорядження іноземних споживачів виконувалися на рівні 100%. Це, безумовно, стало результатом не тільки теплої зими, тому що ми були готові експортувати більше газу, якби це було необхідно. Це також є гарним сигналом того, що українські й російські колеги співробітничають дуже тісно для того, щоб система транзиту працювала адекватно", - сказав він.
Медведєв відзначив, що російська сторона задоволена поточним станом справ. "Дуже просто пояснити, чому ми задоволені: всі угоди, які були підписані, адекватно виконуються обома сторонами", - підкреслив він.
Медведєв нагадав, що в результаті "важкої роботи", що була пророблена нинішньою зимою, коли "не було контракту на поставки газу в Україну", у цей час сторони мають два окремих контракти: один - на транзит, іншої - на поставки газу. "Це дозволяє нам працювати професійно, коли кожна зі сторін знає, якими є її зобов'язання", - підкреслив зампредседателя правління "Газпрому".
На його думку, що виникла минулої взимку ситуація підштовхнула українську економіку до позитивних змін у сфері енергозбереження. "За короткий проміжок часу ми бачимо, які результати були досягнуті в питанні збереження енергії в технологіях і виробництвах, а також як виросла дисципліна в питанні споживання газу", - пояснив Медведєв.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас