Депозити дешевшають з кожним днем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депозити дешевшають з кожним днем

Кредит&Депозит
4841
Новорічні акції закінчилися, і банки масово почали знижувати процентні ставки по внесках для фізичних осіб. У лютому 2007 року близько 10 ведучих фінустанов знизили вартість залучення гривневих і валютних депозитів у середньому на 0,25 - 0,5% річних. Про це FINANCE.UA повідомляє компанія "Простобанк Консалтинг", яка займається регулярними дослідженнями ринку банківських послуг.
Максимально постраждали ощадні вклади на 12 місяців з виплатою відсотків наприкінці строку або щомісяця без права поповнення або часткового зняття. У середньому по ринку прибутковість таких внесків знизилася на 0,5% річних незалежно від валюти заощаджень. Ще більше зниження ставок характерно для піврічних ощадних вкладів - у деяких банках падіння вартості короткострокових депозитів досягає 1,5% річних.
Накопичувальні депозити, тобто внески з можливістю поповнення, також подешевіли, але не так значно як ощадні - у середньому на 0,25% - 0,3% річних.
Як і раніше на першому місці по прибутковості знаходяться ощадні вклади - середня ставка по ринку в гривні - 14,2% й 9,5 % у валюті. Небагато їм поступаються накопичувальні депозити - 14 % й 9% відповідно.
Практично жоден банк не коректував вартість універсальних депозитів (рахунків з можливістю поповнення й часткового зняття) і їхня прибутковість залишилася на колишньому рівні - близько 8% у гривні й 6% у валюті.
"Таке масове зниження процентних ставок, особливо у великих банках, можна пояснити тим, що у фінустановах почали з'являтися більше привабливі канали залучення ресурсів і рівень зацікавленості банків у заощадженнях громадян незначно знизився, - пояснює причини зниження прибутковості внесків Дмитро Рєзников, начальник Управління роздрібного бізнесу АБ "Укргазбанк".
Однак, у цілому, рівень депозитних ставок в 2007 році буде залишатися приблизно на тім же рівні, що й в 2006 році або трохи нижче. За прогнозами експерта Укргазбанку, середнє коливання прибутковості внесків протягом року складе: у національній валюті - 1,5-2%; у доларах США - 1%; у євро - 0,5%.
У ході проведення маркетингового дослідження, експертами компанії були вивчені умови залучення заощаджень громадян у наступних банках: Приватбанк, Райффайзен Банк Аваль, Укрсоцбанк, Надра, Укрпромбанк, УкрСиббанк, Фінанси й кредит, Укрексімбанк, Правекс-банк, Індекс-Банк, Форум, Укргазбанк, ОТП Банк, Кредобанк, Кредитпромбанк, Київ, Родовид Банк, Тас-комерцбанк, Вабанк, Хрещатик.
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас