Бойко: Росія не пропонувала купувати активи з видобутку газу за гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко: Росія не пропонувала купувати активи з видобутку газу за гроші

Енергетика
80
Міністр палива та енергетики України Юрій Бойко спростував інформацію, яка з'явилася у ЗМІ в понеділок, про те, що Росія запропонувала Україні придбати активи з видобутку газу за гроші.
"Ця інформація не відповідає дійсності", - сказав глава Мінпаливенерго на брифінгу в Києві.
Як відзначив Бойко, Україна поки не оцінила пропоновані активи, тому передчасно говорити, що вона може запропонувати замість.
"Росія пропонує Україні кілька активів, які ми вивчаємо для того, щоб визначити, цікаві вони нам чи ні", - сказав міністр.
Чиновник заявив, що у випадку ухвалення позитивного рішення про обмін активами цей процес буде максимально прозорий.
"Цей процес буде відбуватися дуже відкрито з огляду на нашу політичну ситуації та увагу суспільства до цих питань. Ніякі домовленості "під ковдрою" робитися не будуть. Буде обмежено відкрита процедура осмислення того, що нам запропонують, і того, що ми будемо розглядати замість", - сказав Бойко.
Глава Мінпаливенерго вважає, що Україна зможе одержати державні гарантії доставки газу, що добуває в Росії, у випадку одержання видобувних активів на її території.
"Кожна угода подібного роду супроводжується міжурядовою угодою, змінами в законодавстві, що відповідають гарантіями на вивезення такого газу, якщо це необхідно", - пояснив міністр.
Відповідаючи на запитання, чи зможе Україна імпортувати з Росії добутий на її території газ в обхід ВАТ "Газопром" і його дочірніх структур за прийнятною для української економіки ціною, Бойко сказав: "Це механізм. Якщо буде досягнута домовленість щодо головних аспектів, то механізм відпрацювати при тому рівні стратегічного партнерства, що є в нас і Російської Федерації, безумовно, можна".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас