Бойко: Україну не цікавить видобуток газу в Каспії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко: Україну не цікавить видобуток газу в Каспії

Енергетика
94
Україну не буде брати участь у видобутку газу на Каспійське шельфі, заявив міністр палива та енергетики України Юрій Бойко, коментуючи пропозицію Туркменістану Україні взяти участь у розробці цього шельфу.
"Ми вважаємо, що це не дуже раціонально, оскільки в нас є свій шельф із приблизно такими ж геологічними умовами, тому ми будемо розвивати морський газовидобуток на своєму шельфі", - сказав він.
Бойко й раніше заявляв про те, що для України переважним є розробка власного шельфу на Чорному морі. У той же час він відзначав, що сподівається на те, що Україна повернеться до питання участі країни в розробці родовищ вуглеводнів у Туркменістані.
За словами міністра, найближчим часом наші експерти опрацюють можливі варіанти. Як відомо, зараз готується візит урядової делегації України в Туркменістан.
За інформацією Бойко, на сьогоднішній день Україна бере участь у декількох масштабних інвестиційних проектах у Туркменістані. Це будівництво моста через Амудар'ю, участь у реконструкції трьох компресорних станцій.
Також Україна будує іригаційне кільце-водовідвід під Ашхабадом вартістю понад 300 млн доларів. Загальна сума всіх українських інвестиційних проектів оцінюється в 1 млрд доларів.
Як повідомлялося, 14 лютого ц.р. новим президентом Туркменістану був обраний Курбанкулі Бердимухаммедов. Під час зустрічі із Президентом Віктором Ющенко після інаугурації Бердимухаммедов підтвердив, що Туркменістан залишиться стратегічним постачальником газу в Україну.
Як відомо, компанією-посередником газопоставок туркменського газу в Україну виступає компанія РосУкрЕнерго, 50% акцій якої належить компанії Газпром.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас