Бойко: Україна могла б віддати Росії тільки розподільчі мережі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко: Україна могла б віддати Росії тільки розподільчі мережі

Енергетика
147
Міністр палива та енергетики України Юрій Бойко заявляє, що єдиний актив, який могла б віддати Україна в обмін на активи в російському газовидобутку, це розподільні мережі.
Про це Бойко сказав в інтерв'ю журналістам.
"Єдиний актив, що ми могли б віддати в обмін, це розподільні мережі", - сказав міністр, відповідаючи на запитання: Якими активами Україна готова пожертвувати в обмін на активи в російському газовидобутку?
Також він додав, що "ми повинні йти в ті країни, де енергоносії в надлишку. Тому ми йдемо в Єгипет, у Лівію, у Росію, щоб там добувати відсутні нам ресурси. Це позиція будь-якої країни, що недостатньо забезпечена енергоресурсами".
16 лютого Бойко обговорив з головою правління ВАТ Газпром Олексієм Міллером питання участі України в проектах з видобутку газу на території Росії.
Нагадаємо, 1 лютого 2007 Президент Росії Володимир Путін заявив, що Україна має намір запропонувати повернутися до ідеї створення газотранспортного консорціуму шляхом обміну частки в українських газопроводах, за якими російський газ експортується в Європу, на доступ до видобутку газу в Росії.
Після чого, опозиційні сили України виступили із критикою такої заяви.
6 лютого Бойко назвав політичними інсинуаціями заяви про передачу Росії в управління ГТС України. "Про передачу ГТС я не чув. Це політичні інсинуації, які не мають нічого спільного із прагматичною дійсністю", - сказав Бойко.
За словами міністра, Україна розглядає варіанти поглиблення стратегічного партнерства з Росією з дотриманням балансу інтересів економік обох країн. Бойко також спростував можливість передачі газотранспортної системи України в управління Росії при збереженні української власності.
Розподільні газові мережі, які є державною власністю, у 2001 р., відповідно до договору із ДК „Газ України” НАК „Нафтогаз України”, були передані облгазам у користування.
Загальна довжина українських газорозподільних мереж становить понад 300 тис. км.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас