Ізраїль обговорить з "Газпромом" можливість покупки газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ізраїль обговорить з "Газпромом" можливість покупки газу

Енергетика
51
Міністр національної інфраструктури Ізраїлю Беньямін Бен-Еліезер має намір обговорити на зустрічі з головою "Газпрому" Олексієм Міллером можливість покупки від 2 до 5 млрд кубометрів газу щорічно.
"Ми зацікавлені в тому, щоб купувати газ у Росії. Я сьогодні зустрічаюся з головою "Газпрому" і сподіваюся на цій зустрічі досягти позитивного результату", - сказав Бен-Еліезер у четвер на брифінгу в Москві.
За його словами, для почала мова йде про покупку 2 мільярдів кубометрів російського газу на рік, надалі обсяг може бути збільшений до 5 млрд із прокачуванням газопроводом через дно Середземного моря від турецького Джейхану до ізраїльського міста Ашкелон з відгалуженням на північ Ізраїлю в Хайфу.
"Ми сподіваємося на підписання меморандуму про взаєморозуміння і надалі на підписання угоди з "Газпромом", - сказав ізраїльський міністр.
Він не уточнив коли буде підписаний меморандум, відзначивши, що сподівається на початок поставок газу в 2010-2011 році. Бен-Еліезер відзначив, що поки не знає, хто буде будувати газопровід, це питання може бути вирішений на тристоронніх переговорах між Ізраїлем, Росією та Туреччиною. Ізраїльський міністр також повідомив, що зустрінеться в Москві з міністром природних ресурсів Юрієм Трутнєвим.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас