Азербайджан в майбутньому може стати одним з головних постачальників газу в Європу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азербайджан в майбутньому може стати одним з головних постачальників газу в Європу

Енергетика
113
Азербайджан у найближчі 10-15 років може стати одним з головних постачальників газу в Європу, заявив у середу журналістам у Баку заступник держсекретаря США пзєвропейських та євразійських питаннях Метью Брайза.
"В Азербайджані існують великі можливості для нарощування газовидобутку і ми сподіваємося, що протягом майбутніх 10-15 років ця країна стане для Європи одним з його основних постачальників. Однак для реалізації цих можливостей необхідне співробітництво урядів і компаній", - сказав він.
При цьому Брайза підкреслив, що затримка видобутку газу з родовища "Шах Деніз" не є порушенням зобов'язань перед його покупцями і не вплине на імідж країни як на постачальника газу.
"Затримка пов'язана з технічними проблемами, це звичайне явище при початковій експлуатації родовища. Думаю, що незабаром поставки газу відновляться", - відзначив він.
Щодо можливості реалізації проекту будівництва Транскаспійского газопроводу, Брайза повідомив, що це питання він обговорював з керівництвом Казахстану в ході свого недавнього візиту в Астану, і обговорить його з керівництвом Азербайджану в ході перебування в Баку.
"У Казахстані ми обговорили цей проект, і чекаємо позиції уряду. Активізація Туркменістану в цьому питанні можливе після нових президентських виборів", - сказав також Брайза.
Він також відзначив, що США сподіваються на новий підхід у відносинах з Туркменістаном.
"Ми збираємося продовжити дипломатію з Туркменістаном і сподіваємося на новий підхід у відносинах із цією країною, але що буде, важко пророчити", - відзначив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас