Греф: Підвищення тарифів Білорусією не приведе до зупинки транзиту нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греф: Підвищення тарифів Білорусією не приведе до зупинки транзиту нафти

Енергетика
114
Глава Мінекономрозвитку РФ Герман Греф переконаний, що майбутнє підвищення тарифів на прокачування нафти через Білорусію не приведе до зупинки її транзиту.
"Я переконаний у тому, що ми не повторимо ситуацію, що була на початку року", - заявив він у середу в Москві, відповідаючи на запитання журналістів про те, чи допускає він зупинку транзиту нафти у випадку підвищення Білорусією тарифів на її транзит.
При цьому Греф пояснив, що в підписаному раніше з Білорусією угоді є пункт, що Білорусія може підвищувати плату за транзит тільки після проведення двосторонніх переговорів і внесення змін у двосторонню угоду.
"Поки не одержали офіційного повідомлення", - відзначив міністр.
За його словами, є "неформально присланий" екземпляр рішення міністерства економіки Білорусії про підвищення тарифів. "Потрібно зробити коректні розрахунки й почати переговори", - сказав Греф.
При цьому він відзначив, що за останні роки Білорусія дійсно не підвищувала тарифів й "якщо буде розумне підвищення, то не бачу в цьому трагедії". "Сподіваюся вирішити це питання цивілізованим чином", - додав міністр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас