Кабмін подасть законопроект про порядок спадкування неодержаних сум пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін подасть законопроект про порядок спадкування неодержаних сум пенсії

Казна та Політика
238
Кабінет міністрів України пропонує усунути протиріччя в законодавстві щодо порядку спадкування неодержаних сум пенсії у зв'язку зі смертю пенсіонера. Як повідомив міністр юстиції України Олександр Лавринович, відповідний проект закону прийнятий сьогодні під час засідання уряду.
Законопроектом пропонується привести ст. 52 закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" у відповідність із нормами Цивільного кодексу України, повідомляє прес-служба Міністерства юстиції.
Кодексом установлено, що суми пенсії, які належали пенсіонерові, але не були отримані ним при житті, передаються членам його родини, а у випадку їхньої відсутності - входять до складу спадщини.
Разом з тим, що діє редакція закону встановлює, що сума пенсії, що не була отримана пенсіонером у зв'язку зі смертю, не включається до складу спадщини й може бути виплачена родичам померлих за відповідною схемою не пізніше 12 міс. після смерті пенсіонера.
У випадку прийняття, законопроект дозволить уніфікувати порядок спадкування щодо пенсій, неодержаних у зв'язку зі смертю пенсіонера.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас