Німеччина прощаеться з вуглевидобуванням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина прощаеться з вуглевидобуванням

Енергетика
194
У Німеччині до 2018 року закриються всі вугільні шахти. Видобуток вугілля в промисловому районі Рур лягла в основу німецького післявоєнного економічного спаду в середині XX століття. Уряд аважає, що вчасно закриття шахт всі робітники вже будуть на пенсії.
Міністр економіки Німеччини Міхаель Глос пояснив, що ніяких масових звільнень шахтарів не буде. Крім того них чекають непогані пенсії: "На допомогу прийде потужна промислова група R.A.G., власник шахт. Прийдешня реструктуризація компанії "підстьобне" доходи R.A.G., із цих грошей і будуть виплачені пенсії колишнім шахтарям. Так що вони можуть не побоюватися бути викинутими на вулицю", - заявив Глос.
Сьогодні на восьми вугільних шахтах Німеччини працюють майже 37 тис. чоловік. Видобуток вугілля, що торік склав 21 млн тонн, тримається на держсубсидіях у розмірі 2,5 млрд євро.
Група R.A.G. тепер зможе зайнятися прибутковими сегментами ринку і підвищити свою ринкову вартість. А кошти, які будуть зекономлені на "згортанні" вугільної промисловості, підуть на пенсії й відродження екології районів, де сотні років вівся видобуток вугілля.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас