Україну будуть відучати від газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україну будуть відучати від газу

Енергетика
286
Віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв заявляє про намір України зменшувати споживання газу. Про це він сказав журналістам у Брюсселі.
"Ми будемо за максимуму відходити від споживання газу і переходити на інші джерела енергії", - сказав він.
Клюєв, зокрема, відзначив, що в цьому напрямку Україна може працювати над подальшим розвитком вугільної галузі, виробництва этанола та біопалива, збільшення виробництва електроенергії.
"І ми очікуємо, що в цьому плані будемо активно співробітничати з ЄС, особливо це стосується постачання електроенергії в країни Європи", - сказав віце-прем'єр.
Говорячи про виробництво біоетанолу, Клюєв відзначив, що уряд уже підготував до реалізації два проекти на двох підприємствах загальною потужністю 260 тис тонн у рік.
"Ми скорочуємо митні збори, акцизи під ці проекти, думаю, через півтора-два років будуть перші результати", - сказав він.
Крім того, за словами Клюєва, досить легко перелаштувати українські спиртозаводи на виробництво етанола.
Віце-прем'єр виразив надію, що в лютому Верховна Рада прийме зміни до закону про концесії автодоріг, скасувавши норму щодо паралельної дороги до дороги, що передається в концесію.
"Думаю, у лютому будуть прийняті зміни до закону про концесії. Впровадимо положення про необов'язкову наявність паралельної дороги, а для місцевого повідомлення будуть використатися спеціальні талони, як це робиться в Європі", - сказав він.
Клюєв також відзначив, що уряд планує доповнити закон про концесії нормою про гарантування урядом транспортного потоку по автобазу.
"Наприклад, уряд гарантує проїзд 20 тисяч автомобілів у рік. Якщо проїхало 19 тисяч, то за цю тисячу буде доплачувати або уряд, або якісь інші спеціальні державні організації", - сказав віце-прем'єр.
Він виразив надію, що ці зміни будуть сприяти залученню інвестицій у будівництво автодоріг. Клюєв також відзначив те, що уряд планує активно розвивати будівництво автобанів, зокрема, у напрямках від західних до східних кордонів, а також від західних кордонів до Криму.
За матеріалами:
Деловая Неделя
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас