Кабмін хоче повернутися до старих газових домовленостей з РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін хоче повернутися до старих газових домовленостей з РФ

Енергетика
214
Кабінет міністрів України пропонує російському ВАТ Газпром відмовитися від ринкових розрахунків за газ, введених після зміни влади у 2005 році.
Зокрема, віце-прем'єр Андрій Клюєв підтвердив заяву Віктора Януковича, зроблену на Всесвітньому економічному форумі у Давосі, про можливе повернення до колишніх схем розрахунку за російський газ.
29 січня віце-прем'єр Андрій Клюєв повідомив, що український уряд направив Газпрому пропозиція про передачу Україні додаткових 30 млрд кубометрів газу в рахунок оплати за транзит російського палива.
"Ми зараз ведемо переговори з Газпромом про те, щоб повернутися до договорів, які були підписані у 2002-2004 роках. Колишні домовленості з газу набагато вигідніше для України", - сказав Клюєв, виступаючи на міжнародному енергетичному форумі у Брюсселі.
У прес-службі ВАТ Газпром учора не стали коментувати заяву Клюєва, підтвердивши лише, що компанія одержала таку пропозицію від українського уряду. Як розповіли в апараті Клюєва, пропозиції були передані Газпрому на початку 2007 року. Відповідь очікується наприкінці лютого.
До 2006 року між Україною та Росією діяла угода, відповідно до якого ВАТ Газпром платила 30 млрд кубометрів газу на рік за транзит 120-125 млрд кубометрів газу через територію України.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас