В Донецьку боржників відключатимуть від тепла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Донецьку боржників відключатимуть від тепла

Енергетика
241
У Донецьку боржників відключають від тепла. 27 січня, «Донецькміськтепломереда» відключила від опалення дев'ять квартир у багатоповерховому будинку на Київському проспекті. Середня заборгованість кожної відключеної квартири становила 400-500 грн.
За даними абонентської служби тепломережі, щоб зібрати такий борг, потрібно не платити за тепло і гарячу воду близько півроку.
Напередодні були відключені ще вісім квартир у деяких багатоповерхівках по Ленінському проспекті. Тут борги мешканців склали в середньому близько 1 тис. 500 грн.
Середній рівень платежів жителів Донецька за тепло і гарячу воду у січні становить близько 80%. До категорії злісних неплатників (жителі Донецька, заборгованість яких перевищує тримісячне нарахування) належать понад 24 тисяч абонентів підприємства. Жителі Донецька у першому місяці 2007 року поки недоплатили тепломережі близько 4 млн. грн. загальна заборгованість дончан досягає 65 млн. грн. притому, що на початок 2006 року борг жителів Донецька становив усього 8 млн. грн.
На підприємстві відзначили, що відключення вважаються надзвичайним заходом, до якої прибігають в останню чергу, приберігаючи такий спосіб впливу для найнезговірливих боржників.
«Ми намагаємося до останнього вимагати сплати боргів за допомогою попереджень, нагадувань та угод. І тільки потім переходимо до застосування радикальних заходів - відключенню або судового розглядя», - підкреслив 1-й заступник директора ККП «Донецькміськтепломережа» Олександр Семченко.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас