Ціни на нафту в Азії зросли через похолодання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту в Азії зросли через похолодання

Енергетика
116
Ціни на нафту залишилися високими на торгах в Азії, підвищуючись за рахунок збільшення попиту на паливо в США, де спостерігається похолодання.
О 11:05 (03:05 за Гринвічем) основні контракти на Нью-Йоркську світлу нафту на березневу поставку подорожчали на 42 цента до 55,84 дол. за барель з рівня 55,42 дол. наприкінці торгів у п'ятницю.
Контракти на нафту Brent North Sea з поставкою в березні подорожчали на 46 центів до рівня 55,87 дол. за барель.
Аналітики вважають, що ціни ідуть за своїм підвищенням минулого тижня в Нью-Йорку, і найважливішим фактором є холодна погода. Зараз ціни можуть вирости до 57-58 дол., але потім знизиться, оскільки зима в північній півкулі підходить до кінця.
За даним Національної метеорологічної служби США, температури нижче середнього для цієї пори року продовжать утримуватися на північному сході США – найбільшому споживачу енергії у світі – ще біля двох тижнів.
У минулий четвер ціни на нафту впали нижче позначки 55 дол. /барр., оскільки ринок зосередив свою увагу на повідомленні про збільшення енергозапасів у США. Значні енергозапаси США вплинули на ціни після їх росту у вівторок через різке похолодання ы заяву президента США Дж. Буша про збільшення удвічі стратегічних запасів країни.
Запаси дистиляту, такі як паливо для опалення та дизельне паливо, за даними Міністерства Енергетики США, збільшилися на 700 тисяч барелів до 142,6 млн за тиждень до 19 січня . Це суперечило прогнозу ринку про зниження на 250 тисяч барелів.
Хоча енергетичні запаси США залишаються надлишковими, багато хто аналітики очікують, що збільшення попиту на паливо через недавнє похолодання скоротить їх.
За матеріалами:
CSC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас