АМКУ: Ціни на АЗС знаходяться на припустимій межі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ: Ціни на АЗС знаходяться на припустимій межі

Енергетика
169
Роздрібні ціни на світлі нафтопродукти в Київській обл. знаходяться у припустимих межах і не перевищують ціни, які встановилися у всій Україні. Про це сьогодні повідомив журналістам голова третього відділення Київського обласного відділення Антимонопольного комітету України (АМКУ) Юрій Гребинник. За його словами, така ситуація склалася завдяки високій конкуренцї ринку світлих нафтопродуктів і великою кількістю незалежних суб'єктів господарювання.
Гребинник повідомив також, що на сьогодні в Київській обл. працює 80 підприємств роздрібної торгівлі світлими нафтопродуктами і близько 200 АЗС.
За даними Гребинника, на сьогодні мінімальна ціна на бензин А-76 становить 3,35 грн/л, максимальна - 3,50 грн/л; мінімальна ціна А-92 становить 3,52 грн/л, максимальна - 3,73 грн/л; мінімальна ціна А-95 - 3,69 грн/л, максимальна - 3,90 грн/л; мінімальна ціна дизельного палива - 3,57 грн/л, максимальна - 3,70 грн/л.
Гребиннтк відзначив, що потенційні конкуренти мають можливість увійти на ринок без ускладнень. Найбільш великими конкурентами на ринку нафтопродуктів, за словами Гребинника, є підприємства, які працюють під брендами ЛУКОЙЛ, ТНК, НК "Альянс", "Нафтогаз-Екойл", "Авіаз плюс" та "БРСМ-нафта". За результатами перевірок у 2006 р. було встановлено, що більшість підприємств працюють ефективно, а витрати та збитки за деякі періоди надалі окупаються.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас