Ющенко нає намір відновити СЕЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко нає намір відновити СЕЗ

Казна та Політика
165
Президент України Віктор Ющенко готовий відновити спеціальні економічні зони (СЕЗ). Про це він повідомив, виступаючи на адміністративно-господарському активі Донецької області.
У той же час, Президент закликав підійти до кожної СЕЗ окремо ы конкретно визначити можливості потенційних інвесторів.
Ющенко відзначив, що діяльність СЕЗ сприяла тіньовим оборотам коштів. "Якщо це сприяє пожвавленню економіці, я буду на боці місцевої влади", - сказав глава держави.
Президент та уряд мають різні точки зору щодо СЕЗ. Більшість пропозицій Президента України відносно зниження податкових преференцій у рамках вільних економічних зон не були враховані при прийнятті закону про держбюджет-2007. Хоча раніше Мінфін пообіцяв "прозорий і зрозумілий" порядок реєстрації господарських суб'єктів у цих зонах.
Проект держбюджету-2007 передбачає для підприємств, зареєстрованих у СЕЗ і ТПР, впровадження інвестиційного податкового кредиту у вигляді відстрочки сплати податку на прибуток на поворотній основі і з обов'язковим цільовим використанням вивільнених коштів, звільнення від ввізного мита непідакцизного та нового обладнання.
Пільги для підприємств, що реалізують інвестиційні проекти в рамках СЕЗ і ТПР, були скасовані в 2005 році під приводом неефективності таких моделей організації преференцій бізнесу.
У 2006 році в Україні припинені 222 інвестиційних проекту, які здійснювалися в СЕЗ і на територіях пріоритетного розвитку (ТПР). Зі скасуванням їх пільгового режиму оподатковування кількість суб'єктів господарської діяльності, що працюють у СЕЗ і ТПР, зменшилося з 680 до 452. Однак у 2006 для 8-ми технопарків пільги були повернуті.
Зараз в Україні існує 11 вільних економічних зон і 9 територій пріоритетного розвитку.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас