Пальне в Україні зрову дорожчає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пальне в Україні зрову дорожчає

Енергетика
316
Пальне в Україні знову дорожчаєУ світі дешевшає нафта. За барель чорного золота марки Brent на Нью-Йоркській товарній біржі вже дають не більше за $53, тоді як місяць тому було $63. Експерти прогнозують також падіння світової ціни нафтопродуктів. Україна поки що залишається осторонь тенденцій міжнародного ринку.
Падіння цін на чорне золото експерти пов’язують з оголошенням резервних запасів нафти і нафтопродуктів в Сполучених штатах, а також із перевищенням пропозицій над попитом сировини. Слідом за маркою Brent почала дешевшати і російська нафта Urals.
"Поскольку тенденции снижения цен на мировых ринках, уже можно говорить, что они относительно среднесрочные, то можно говорить в ближайшем месяце, что эти тенденции на украинском рынке будут наблюдаться",- відзначив експерт з питань ПЕК Сергій Сапегін.
Уже зараз на кордоні тонна 95-го бензину втратила 5% вартості, тонна дизелю подешевшала на 3% і коштує 3700 гривень. Тим часом наші АЗС підняли ціну літра на 10-15 копійок.
"В принципе, есть прогнозы на февраль месяц, что будет похолодание, соответственно может снизиться спрос, что тоже может повлиять на цену. Скорее всего, уменьшенный спрос - это понижение цены, но на нашем рынке могут быть вариации", сказав директор аналітично-експертного центру Олексій Чернявський.
Поки вартість пального на заправках більш-менш обґрунтована – доходи власників АЗС не перевищують 15%, кажуть експерти. Але на їхню думку, якщо ціна зростатиме й далі, то своє слово має сказати Антимонопольний комітет.
За матеріалами:
ICTV
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас