АМКУ оштрафував київских паркувальників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував київских паркувальників

Казна та Політика
194
За результатами розгляду Державним Антимонопольним комітетом справ щодо вартості паркування автомобілів було встановлено, що нові ціни не мають економічного обґрунтування. Про це повідомив голова Київського міського територіального відділення Антимонопольного комітету України Микола Лисицький на брифінгу 15 січня.
"Ані Київська міська Державна адміністрація, ні районна рада якихось рішень щодо встановлення цін на послуги паркування не приймала", - наголосив Лисицький.
"Встановлено, що при визначенні нових тарифів було збільшено витрати, зокрема на послуги телефонного зв’язку, придбання паркоматів, послуги ДАІ щодо нових місць паркування, придбання спецодягу а також на заробітну плату. Але жоден суб’єкт господарювання не надав комітету економічного обґрунтування підвищення цін", - зазначив Київського міського територіального відділення АМКУ.
Як повідомляє кореспондент FINANCE.UA, за порушення конкуренційного законодавства на КП "Автопарк-Сервіс", КП "Печерськпарксервіс", КП "БЕАГ Дарницького району", КП "Голосіївпарксервіс", КП "Транспортсервіс", КП "Поділпарксервіс", КП "Солом’янка-Автопарк-Сервіс" та КП "Райпарксервіс" накладено штрафні санкції в загальному обсязі 106,5 тис. грн.
Відповідно до рішення Адмінколегії райпарксервіси мають протягом двох місяців, як це передбачено конкуренційним законодавством, привести вартість своїх послуг до економічно обґрунтуваного рівня.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас