Лукашенко готовий працювати "і з чортом і з дияволом" на Заході — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко готовий працювати "і з чортом і з дияволом" на Заході

Енергетика
139
Президент Бєларусі Олександр Лукашенко обіцяє співробітничати і з чортом, і з дияволом на Заході, щоб забезпечити свою енергобезпеку.
"Ми готові співробітничати хоч із чортом, хоч із дияволом, щоб забезпечити енергетичну безпеку", - заявив президент Бєларусі журналістам на своїй ділянці для голосування на виборах у місцеві Ради, відповідаючи на запитання про перспективи розвитку відносин із країнами Західної Європи.
"Якщо Європа готова співробітничати, ми підемо на будь-яке співробітництво з Європою в цьому плані,- сказав Лукашенко. - Азербайджан та інші держави з розумінням поставилися до сформованої ситуації і готові були йти нам назустріч". При цьому він повідомив, що, якби "нафтова криза" затягся, то сьогодні " Чорним морем йшли б танкери з нафтою".
"І Європа, і США виявили порядність і вони запропонували нам підтримку", - сказав він, пообіцявши, що "Бєларусь цього не забуде".
"Європа багато чого зрозуміла" у результаті білорусько-російської суперечки за поставки енергоносіїв, заявив Олександр Лукашенко.
"У Європі були й ті, хто "потирав руки" і був задоволений конфліктом. Хочу сказати наступне: нехай скажуть Бєларусі спасибі, що це відбулося. Вони багато чого зрозуміли після цього конфлікту. І той, хто сьогодні сміється і "потирає руки", повинні знати - сьогодні ми, а завтра можуть бути вони", - додав глава білоруської держави.
Олександр Лукашенко заявив, що його підхід до будівництва союзної держави не збігається з підходом російської сторони.
"Із усіх останніх консультацій і переговорів з російським керівництвом я зрозумів, що у нас різні підходи й поняття щодо будівництва Союзної держави", - сказав Лукашенко журналістам.
"Ми готові, щоб порядно будувати із РФ наші інтеграційні стосунки і рухатися далі,- відзначив Лукашенко. - Ми відкриті для тісного співробітництва з Росією. Ми повинні повернутися до того, що не повинне бути бар'єрів для росіян".
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас