У Києві оформили субсидії 22 тис. сімей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві оформили субсидії 22 тис. сімей

Казна та Політика
189
У Києві оформили субсидії з оплати за житлово-комунальні послуги 22 тис. сімей.
Про це сьогодні на брифінгу повідомила заступник голови Київської міськадміністрації Ірена Кільчицька.
Вона також зазначила, що відвідали відділи субсидій 929 тис. сімей, отримали довідки на оформлення субсидій 46 тис. сімей. Загалом, за словами Кильчицької, очікується, що субсидії в Києві оформлять 250 тис. сімей.
Віце-мер також нагадала, що в Києві створено штаб з оформлення субсидій. Крім того, на два місяці збільшено на 30% штат соціальних працівників, який займатиметься оформленням субсидій. На сьогодні оформленням субсидій у Києві займається близько 130 точок, які створені, зокрема, при кожному ЖЕКу.
Коментуючи заяву Міністерства юстиції про те, що кияни не повинні платити за новими тарифами, оскільки ті є незаконними, Кільчицька заявила: "Мін’юст щодня говорить щось нове - вони ще не відійшли від свят".
При цьому вона наголосила, що подааня позовної заяви до суду з оскарження нових тарифів на житлово-комунальні послуги до розгляду в суді не є підставою для несплати комунальних платежів.
Кільчицька висловила впевненість, що рівень платежів у столиці за житлово-комунальні послуги за новими тарифами буде не нижчим, ніж до їхнього підвищення.
Вона також заявила, що на першому етапі з неплатниками буде проводитися лише роз’яснювальна робота. Втім потім КМДА має намір розробити механізм відключення води, електрики та тепла в окремі квартири.
За матеріалами:
ICTV
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас