Лукашенко не має наміру продавати Білорусію Кремлю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко не має наміру продавати Білорусію Кремлю

Енергетика
224
Президент Білорусії Олександр Лукашенко пообіцяв не допустити шантажу білоруського народу поставками в республіку енергоресурсів. "Суверенітет і незалежність не продаються ні за який природний газ і нафту", - підкреслив білоруський лідер.
Глава держави заявив про те, що "комусь хочеться опустити нашу країну, що не має енергоресурсів, до того рівня, як це було десять років тому".
"Ми витримаємо будь-які нападки і тиски, але ніколи не дозволимо знущатися з нас", - сказав Олександр Лукашенко, додавши, що білоруському народу "не треба сподіватися ні на друзів, ні на ворогів" і він сам зможе вирішити свої проблеми.
"Я завжди буду говорити правду, навіть якщо це не подобається тим, хто хоче нас вишикувати і приструнити", - заявив президент.
З 1 січня Російська Федерація підняла ціну на природний газ для Білорусії до ста доларів за тисячу кубометрів. В обмін на таку низьку ціну протягом найближчих декількох років Мінськ втратить контроль над своєю газотранспортною системою.
У той же час Мінськ з 1 січня встановив плату за транзит нафти, що транспортує через розташовані на своїй території трубопроводам. Бєларусь установила плату за транзит нафти у розмірі 45 доларів за кожну тонну. При збереженні обсягів транспортування нафти на рівні 2006 року, бюджет Бєларусі поповниться приблизно на 4,5 млрд доларів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас