У харківський трамваях працює електронний кондуктор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У харківський трамваях працює електронний кондуктор

220
Як повідомили в прес-службі Харківської міської ради, ХКП "Міськелектротранс" презентувало перший трамвай, обладнаний системою електронного обліку пасажирів.
За словами директора департаменту транспорту та зв'язку Харківської міської ради Євгена Водовозова, ця система заснована на технології застосування безконтактних смарт-карт для проходу у трамвай і тролейбус через передні двері, оснащені турнікетом; вихід із транспорту при цьому здійснюється через другу і третю двері.
Система дозволяє проводити повний облік всіх пільгових категорій пасажирів, проїзні документи для яких централізовано будуть видавати через управління соціального захисту населення. Звичайні пасажири будуть купувати поповнювані картки у кіосках, а також у торговельних мережах, які "Міськелектротранс" має намір розгорнути на зупинках суспільного транспорту.
Система дозволяє відслідковувати реальні місця перебування та рух кожної одиниці рухомого складу за допомогою вбудованого СРС-позиціювання та підтримувати прямий голосовий зв'язок водія із центральним диспетчером та аварійною службою.
При позитивному рішенні міських влада "електронний кондуктор" буде встановлений на всьому транспорті, що належить ХКП "Міськелектротранс", до кінця 2007 г.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас