Німеччина стає головою ЄС та G8 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина стає головою ЄС та G8

Казна та Політика
188
Німеччина з 1 січня вступає у права голови G8 та ЄС, змінюючи, відповідно, Росію та Фінляндію.
Незадовго до нового року глава зовнішньополітичного відомства Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр розповів про пріоритети німецького головування в ЄС. За його словами, у цей період "чудес не відбудеться", і багато в чому порядок денний головування буде визначатися незапланованими подіями.
Ф.-В.Штайнмайєр закликав проявляти реалізм щодо порядку денного, що містить у собі прорив в галузі застояної ситуації навколо європейської конституції, посилення зв'язків ЄС із країнами колишнього СРСР, а також роботу з Болгарією та Румунією, які з 1 січня вступають у ЄС.
За словами глави зовнішньополітичного відомства ФРН, Німеччина у період головування в ЄС має намір звернути увагу на забезпечення енергобезпеки Європи, а також роботу в сфері кліматичних процесів і боротьбу з бюрократією.
Ф.-В.Штайнмайєр відзначив, що на посту голови ЄС Німеччина буде сприяти висновку нової угоди між Росією і Євросоюзом. Визнаючи наявність розбіжностей в середині ЄС з питань відносин з Росією, він назвав таку ситуацію нормальної.
"Те, що важливо - це принцип. І судячи з дебатів, які ми вели останнім часом між міністрами закордонних справ і на саміті, я думаю, що дійсно необхідно політичну волю всіх країн союзу для продовження партнерських відносин з Росією", - заявив глава МЗС ФРН.
На його думку, для початку переговорів про нову базову угоду з Росією всі країни ЄС "повинні працювати солідарно з Польщею, щоб усунути нинішні перешкоди". При цьому він підкреслив важливість того, щоб розділ відносин в галузі енергетики між Росією і Європою був включений у нову угоду РФ-ЄС.
Пріоритетом головування Німеччини в G8, як очікується, стане екологічна безпека.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас