В Україні може зрости оптова ціна на електроенергію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні може зрости оптова ціна на електроенергію

Енергетика
601
Ціна на електроенергію на Оптовому ринку електроенергії України протягом 2007 року може поетапно зрости на 14%, повідомив голова Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) України Олександр Рогозін.
Він уточнив, що таке зростання визначений прогнозним балансом електроенергії та палива на наступний рік, розробленим урядом України.
НКРЕ щомісяця затверджує прогнозну оптову ринкову ціну електроенергії, що розраховується з урахуванням передбачуваної структури її виробництва. Обласні енергопостачальні компанії враховують прогнозну ринкову ціну електроенергії при розрахунку роздрібних тарифів на неї.
Як повідомлялося, прогнозна оптова ринкова ціна на електроенергію в Україні протягом січня-листопада 2006 року зросла на 18,3% - з 185,14 грн до 219 грн за 1 Мвт-ч (без ПДВ). У січні 2007 року ціна залишиться на рівні листопада поточного року - 219 грн за 1 Мвт-ч (без ПДВ).
НКРЕ здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці та нафтогазовому комплексі, забезпечує проведення цінової та тарифної політики у цих сферах.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас