Продаж клубу "Арсенал" зірвано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продаж клубу "Арсенал" зірвано

Казна та Політика
367
Аукціон з продажу київського футбольного клубу "Арсенал" провалився через формальні причини: через відсутність трьох заявок покупців. Потенційні інвестори заявляють, що куплять клуб за умови зниження стартової ціни на нього.
Ініційована нинішнім мером Києва Леонідом Черновецьким продажа столичного футбольного клубу "Арсенал" була зірвана вдруге через відсутність заявок. За словами Миколи Чижика, начальника відділу КМДА, аукціон не відбудеться "через відсутність заявок і через те, що не знайшлися бажаючі викласти за клуб 770 тис. грн". За його словами, крайній термін заявок, установлений мерією, був 22 грудня.
Як стверджує колишній мер Олександр Омельченко, що був ініціатором викупу комунальної частки самою командою "Арсенал", дійсною причиною зриву аукціону було "небажання нинішньої влади позбутися від клубу саме на аукціоні".
Тепер долю клубу буде вирішувати Київрада на своєму найближчому засіданні 28 грудня.
За словами екс-мера Києва Олександра Омельченка, аукціон було зірвано свідомо.
"Нинішня влада влаштовує всілякі "зволікання". По-перше, немає необхідності встановлення мінімуму із трьох заявок. Потім ми начебто б не так здали документи", - говорить він.
У той же час Омельченко був упевнений у тому, що аукціон "все-таки відбудеться". Це припустив начальник департаменту фізкультури Міністерства сім'ї, молоді та спорту В'ячеслав Карандєєв.
"Я впевнений, що це відбудеться, якщо сесія прийме рішення про чергову уцінку. Їм нема сенсу залишати клуб, - говорить Карандєєв. - У противному випадку на клуб чекає або ліквідація, або ж тоді кредитори почнуть процедуру банкрутства й будуть вимагати від Київради повернення боргів".
"Можливий також сценарій, за яким на базі клубу буде створено дитячу спортивну школу", - говорить джерело в мерії.
У той же час за словами генерального директора "Арсеналу" Олени Панамарчук, конкурс усе ще може відбутися. "Інвестори є", - запевняє вона. Причин, через які з боку команди не було подано заявок, Панамарчук не пояснює, однак зізнається, що у випадку неминучої процедури банкрутства клуб буде продовжувати шукати вихід. "Будемо вести переговори з можливими інвесторами. Ми не допустимо ліквідації, і Омельченко обіцяв нам допомогти", - говорить Панамарчук.
Клуб "Арсенал" було створено в 2001 році шляхом реорганізації клубу "ЦСКА-Київ". 80% ФК "Арсенал" належать Головному управлінню фізкультури і спорту КМДА, 20% - учасникам самого клубу.
Сьогодні статутний фонд "Арсеналу" становить 11,8 тис. грн. Утримання клубу щорічно обходиться Києву в 32 млн. грн. Після приходу до влади нинішнього мера Києва Леоніда Черновецького було ухвалено рішення про скорочення витрат бюджету й продажу клубів, що належать місту. 13 липня цього року Київська міська рада ухвалила рішення щодо продажу на аукціоні частини територіальної громади Києва в уставному фонді товариства ФК "Арсенал-Київ". Після зірваного 14 листопада аукціону, що не відбувся через відсутність заявок, стартова ціна клубу зменшилася на 30%.
Додатковою умовою продажу ФК "Арсенал" було його щорічне фінансування на суму в розмірі 50 млн грн.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас