Підсумки іпотеки 2006: ставки не зменшилися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підсумки іпотеки 2006: ставки не зменшилися

Кредит&Депозит
790
Минулий рік, не зможе порадувати українців істотним поліпшенням умов іпотечного кредитування на вторинному ринку житла: як і на початку року, середня ефективна ставка на ринку склала понад 13 % у доларах США і 18 % річних у національній валюті. Про це повідомляє компанія "Простобанк Консалтинг", яка займається регулярними маркетинговими дослідженнями роздрібних продуктів комерційних банків.
За результатами аналізу умов житлового кредитування 15 столичних банків наприкінці грудня 2006 р. експерти компанії зафіксували наступне становище іпотечного ринку:
номінальна ставка: 16,6 % у гривні, 12 % у валюті;
ефективна ставка: 18,2 % у гривні, 13,4 % у доларах США.
Регулярні дослідження компанії показали, що найбільш сприятливим періодом для одержання позички була весна 2006 року, коли середня вартість житлових кредитів досягала мінімальних значень. Улітку тенденція помінялася, і до початку осіни процентні ставки досягли свого максимуму. У жовтні ринок іпотеки небагато пішов на спад, однак до кінця місяця ставки стабілізувалися і залишилися на такому рівні аж до Нового Року.
Щодо перспектив на 2007 рік експерти компанії та банкіри схильні думати, що рік свині виявиться більш сприятливим для одержання житлової позички. "У новому році можна чекати незначного зниження процентних ставок у розмірі 0,5-1,0%, а також зменшення розриву між процентними ставками за валютними і гривневими кредитахми Що буде викликано посиленням конкуренції на ринку іпотечного кредитування, активізацією діяльності ДІУ, а також політикою Національного банку", - прогнозує Олександр Рибалкін, Голова Правління Діамантбанку.
Нагадаємо, що ефективна ставка враховує не тільки процентні платежі за кредитами, але й додаткові комісії, які позичальник платить банку у процесі одержання та обслуговування позички.
У ході проведення маркетингового дослідження були вивчені умови іпотечного кредитування київських офісів наступних банків: МІБ, Приватбанк, Промінвестбанк, Укрсоцбанк, УкрСиббанк, Райффайзен Банк Аваль, ОТП Банк, Фінанси та кредит, Надра, Кредитпромбанк, Форум, Укргазбанк, Укрпромбанк, Кредобанк (Україна) і Правекс-Банк.
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас