"Газпром" вирішив, що Грузія відмовилася від газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" вирішив, що Грузія відмовилася від газу

Енергетика
155
Російський газовий концерн "Газпром" (РТС: GAZP) вирішив, що Грузія відмовилася від російського газу в 2007 році, заявив журналістам офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов.
"Кілька днів тому керівництво ВАТ "Газпром" направило грузинській стороні листа із проханням найближчим часом визначитися з обсягами закуповуваного в 2007 році російського газу, однак за станом на 15.00 сьогоднішнього дня відповідь ми так і не отримали", - сказав він.
"Більше того, грузинська сторона продемонструвала небажання вирішувати це питання. Так, міністр економічного розвитку Грузії Георгій Арвеладзе назвав ціну, запропоновану "Газпромом", "неприйнятною" та "політичною" і заявив, що Грузія не має наміру купувати російський газ на умовах "Газпрому"".
"Разом з тим, ціна газу для Грузії в 2007 році визначена виходячи з середніх цін по всіх європейських контрактах "Газпрому" з урахуванням транспортних витрат. По цьому ж принципу було сформовано ціни на наступний рік для більшості республік колишнього СРСР", - пояснив Купріянов.
"Газпром" розцінює позицію грузинської сторони як відмову від придбання російського газу в 2007 році", - уклав офіційний представник "Газпрому".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас