Азербайджан допоможе Грузії своїм газом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азербайджан допоможе Грузії своїм газом

Енергетика
91
Азербайджан заявив про готовність надати допомогу Грузії у випадку, якщо підвищення ціни на російський газ приведе до енергетичної кризи в країні.
Грузія може одержати в 2007 році до 1,05 млрд кубометрів азербайджанського газу, що становить 58% від щорічних потреб країни, заявив офіційний представник азербайджанської газової компанії Socar.
Названа цифра нижче тієї, що називалася азербайджанською владою на початку грудня під час переговорів прем'єр-міністра Грузії Зураба Ногаіделі та президента Азербайджану Ільхама Алієва. Тоді мова йшла про поставку в Грузію 1,5 млрд кубометрів азербайджанського газу.
Питання поставок газу з Азербайджану став актуальний після збільшення Газпромом ціни на російське паливо для Грузії більш ніж в 2 рази - до 230 доларів за 1 тис. кубометрів.
Президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив, що "це не економічна, а політична ціна, і Грузія її платити не збирається".
У цей час влада Грузії також веде переговори про поставки газу з Іраном та "Газекспортом" (дочірня структура Газпрому). Річна потреба Грузії в природному газі становить мінімум 1,8 млрд кубометрів.
Прем'єр-міністр Росії Михайло Фрадков днями сказав, що його країна стурбована проблемами, що виникають у російсько-грузинських відносинах, але сподівається на краще.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас