Мінекономіки: Україна приєднається до СОТ вчасно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки: Україна приєднається до СОТ вчасно

Казна та Політика
186
Україна може стати членом Світової організації торгівлі (СОТ) до середини наступного року, повідомив заступник міністра економіки України Валерій Пятницький під час засідання круглого столу з питань імплементації Плану дій Україна-ЄС у сфері економічного, секторного та соціального співробітництва.
Він відзначив, що спочатку повинна завершити свою роботу робоча група, звіт цієї групи повинен бути схвалений генеральною радою із вступу України у СОТ, що може відбутися в лютому 2007 року.
"Після цього звіт буде направлено до Верховну Раду і у парламенту є три місяці, щоб його ратифікувати. Таким чином, ми виходимо на квітень-травень", - підсумував Пятницький, повідомляє прес-служба Мінекономіки.
Він відзначив також, що вже прийнято переважну більшість законів щодо вступу у СОТ. Залишилося прийняти останній законопроект "Про ставки вивізної (експортної) мита на лом легованих чорних металів, лом кольорових металів і напівфабрикати з їхнім використанням".
"Ми усвідомлюємо, що це тільки мала частина тієї роботи, яку потрібно зробити, і тому План дій Україна-ЄС - це лакмусовий папірець того, як ми можемо виконувати взяті на себе зобов'язання і чого ми вже досягли", - сказав Пятницький.
Як повідомлялося, на цьому тижні Верховна Рада України може прийняти останній, 21-й законопроект, необхідний для вступу України у СОТ.
Про це вчора на Погоджувальній раді голів парламентських комітетів і фракцій сказав перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк. Проект закону буде розглянутий у другому читанні в середу, 13 грудня. Цей законопроект був прийнятий за основу 30 листопада.
До цього Верховна Рада прийняла наступні законопроекти із СОТ: "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України" щодо реєстрації транспортних засобів", "Про державну підтримку сільського господарства України", про внесення змін у Закон України "Про молоко та молочні продукти", про внесення змін у Закон України "Про державну регуляцію виробництва і реалізації цукру", "Про встановлення тарифної квоти на везення в Україну цукру-сирцю з очерету", "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України з питань оподатковування".
Раніше повідомлялося, що парламенту варто прийняти всі закони, необхідні для вступу у СОТ до 20-21 грудня, для того, що б уже на початку 2007 р. дістати згоду СОТ на вступ. Рішення про це може бути прийняте на черговому засіданні Генеральної ради СОТ в Женеві, у лютому.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас