НКРЕ буде приводити ціни до економічно обгрунтованого рівня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЕ буде приводити ціни до економічно обгрунтованого рівня

Енергетика
177
Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРT) України має намір в 2007 році продовжити підвищення відпускних тарифів на електроенергію для побутових споживачів з метою приведення їх до економічно обґрунтованого рівня.
Про це повідомили в НКРЕ.
У цей час комісія поки не визначила, як будуть збільшуватися ціни на електроенергію для населення в наступному році.
Одночасно з підвищенням тарифів НКРЕ має намір ввести диференціацію тарифів на електроенергію для населення залежно від щомісячного обсягу споживання з метою мінімізації наслідків зростання цін для незаможних громадян.
Диференційовані (блокові) тарифи припускає оплату встановлюваного комісією обсягу електроенергії з нинішніх тарифыв, а різниці між фактичним і встановлюваним обсягом - за новими тарифами.
Абонент зможе оплачувати електроенергію за блоковими тарифами тільки за умови наявності лічильника, відсутності заборгованості за електроенергію або наявності договору про її реструктуризацію, а також за умови висновку додаткової угоди з енергопостачальною компанією.
Блокові тарифи можуть бути введені в дію 1 квітня 2007 року.
Уряд України наприкінці 2005 року початок поетапне приведення відпускних тарифів на електроенергію для побутових споживачів до економічно обґрунтованого рівня. Влада стримували ціни на електроенергію для населення протягом семи років - до травня 2006 року, у результаті сьогоднішні ціни не покривають витрат на її виробництво, транспортування і поставку.
Відпускні тарифи на електроенергію для населення з 1 травня 2006 року зросли на 25%, а з 1 вересня - ще на 25%. Тарифи для споживачів, що проживають у сільській місцевості, становлять 22,5 коп. за 1 квт-ч, що проживають у містах - 24,36 коп. за 1 квт-ч. Тарифи для населення, що проживає в будинках, обладнаних кухонними електроплитами, електроопалювальними приладами, становлять 18,72 коп. за 1 квт-ч.
НКРЕ здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці і нафтогазовому комплексі, забезпечує проведення цінові та тарифної політики в цих сферах.
Блокові тарифи на електроенергію, які можуть бути введені 1 квітня 2007 р.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас