РФ обіцяє не підвищувати ціну на газ для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ обіцяє не підвищувати ціну на газ для України

Енергетика
203
У найближчі роки ціна на газ для України збережеться на рівні 130 доларів за 1 тис. кубометрів, повідомив перший віце-прем'єр уряду Російської Федерації, голова Ради директорів ВАТ Газпром Дмитро Медведєв.
При цьому в наступному році поставки російського газу в Україну не передбачені, а баланс буде закриватися за рахунок середньоазіатського газу.
Він також відзначив, що Газпром має намір завершити перехід повністю на ринкові взаємини із країнами ближнього зарубіжжя до 2008 року.
За словами Медведєва, ці взаємини будуть, безумовно, розвиватися за позитивним сценарієм, тому що "у нас спільна історія і спільні інтереси".
Крім того, Медведєв вважає, що перехід на ринкові відносини дозволить підвищити конкурентноздатність країн ближнього зарубіжжя.
"Перехід на ринкові відносини, безумовно, хворобливий процес, але на благо, тому що дозволить ефективно впроваджувати механізми енергозбереження і підвищувати конкурентноздатність виробників цих країн", - підкреслив він.
Як повідомлялося раніше, 24 жовтня РосУкрЕнерго і ЗАТ УкрГазЕнерго підписали доповнення до Договору купівлі-продажу природного газу від 2 лютого 2006 р. на 2006-2010 роки, відповідно до якого в 2007 році на адресу УкрГазЕнерго буде поставлено не менш 55 млрд кубометрів природного газу середньоазіатського походження за ціною 130 доларів за 1 тис. кубометрів.
В 2006 році Україна одержує газ за ціною 95 доларів за 1 тис. кубометрів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас