"Газпром": До 2008 р. для всіх країни СНД ціна на газ буде ринкова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром": До 2008 р. для всіх країни СНД ціна на газ буде ринкова

Енергетика
120
"Газпром" розраховує закінчити перехід на ринкове ціноутворення з державами СНД до 2008 року, заявив перший заступник глави уряду Російської Федерації, глава ради директорів "Газпрому" Дмитро Медведєв.
Він зазначив, що відносно кожної країни існує спеціальна розрахункова ціна, що враховує довгострокові контракти і включає ряд компонентів. "Ці ціни будуть ринковими, і цей принцип буде постійним", - наголосив голова ради директорів "Газпрому". Водночас він не виключив, що ціна може змінюватися, у тому числі знижуватися, у випадку якщо буде зниження цін на газ на світових ринках.
Відповідаючи на запитання щодо постачань газу в Україну, Медведєв повідомив, що наступного року не передбачаються постачання російського газу в цю країну - туди поставлятимуть середньоазійський газ. За його словами, ціна збережеться в тих параметрах, про які сторони домовилися раніше, - $130 за тисячу кубометрів. "При цьому йдеться про погоджений обсяг постачань - 55 мільярдів кубометрів за рік", - сказав Медведєв.
За матеріалами:
ICTV
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас