Бути поручителем того, хто бере кредит - небезпечно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бути поручителем того, хто бере кредит - небезпечно

Кредит&Депозит
387
Для 90% людей – це проста формальність, яка потім іноді змушує віддавати чужі борги.
Друг попросив Андрія стати його поручителем, щоб отримати кредит. Хлопець поставив декілька підписів та надав довідку про доходи з місця роботи. Тепер ці доходи можуть поменшати на кілька тисяч гривень.
Андрій Колібаба, поручитель: "После того, как он взял в банке кредит, у него возникли финансовые проблемы и теперь банк требует вернуть кредит за него".
Якщо борг не буде погашено, банк має право подати до суду і на позичальника, і на гаранта. А коли на повну силу запрацює система кредитних історій, за свою довірливість поручитель розплатиться не лише грошима, а й репутацією. Рано чи пізно він сам теж може стати позичальником.
Іван Істомін, начальник департаменту розвитку індивідуального бізнесу банку: "Людина ніби сама взяла цей кредит на себе, відповідно має ті ж обов’язки, що й позичальник".
Усе залежатиме від угоди, яку вам запропонують у фінустанові. Там може бути два варіанти відповідальності за того, хто бере кредит: повна або часткова. Тому юристи радять: перед тим як підписувати документ, уважно його прочитайте, а в нотаріуса банку вимагайте детально розтлумачити угоду.
За матеріалами:
ICTV
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас