Нафта продовжує дорожчати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта продовжує дорожчати

Енергетика
134
Нафта продовжує дорожчати у вівторок на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) чекаючи повторного скорочення видобутку нафти ОПЕК і росту попиту на грубне паливо на тлі падіння його запасів, повідомило агентство Bloomberg.
Ціна січневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на торгах в електронній системі Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) у вівторок на 14:10 мск склала $62,98 за барель, що на $0,54 нижче підсумкового котирування понеділка.
Вартість ф'ючерсів на нафту марки Brent на січень у ході електронних торгів на лондонській біржі ICE Futures виросла на $0,68 - до $64,13 за барель.
На думку аналітиків, опитаних Bloomberg, запаси дистилятів, включаючи грубне і дизельне паливо, минулого тижня скоротилися майже на 1 млн барелів. Скорочення запасів спостерігається вже дев'ятий тиждень підряд.
ОПЕК з 1 листопада цього року скоротила фактичний видобуток нафти, однак триваюче зниження світових цін підштовхнув картель до можливості повторного зниження. Як заявив напередодні президент ОПЕК Едмунд Даукору, ОПЕК готовий скоротити видобуток, оскільки ціни повинні бути "трохи вищі".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас