Українські компанії виходять на міжнародний ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські компанії виходять на міжнародний ринок

Фондовий ринок
501
Concorde Capital, в 2007 році оцінинить 10 українські компанії для проведення публічних розміщення своїх акцій (IPO) на Франкфуртскій фондовій біржі, третина цих компаній - представники сектору товарів повсякденного попиту.
Про це повідомив сьогодні на прес-конференції генеральний директор Concorde Capital Ігор Мазепа.
На Німецькому Інвестиційному форумі (German Equity Forum), який відбувся 27-29 листопада у Франкфурті,в рамках українського дня свої презентації провели 7 українських компаній. Найбільші з них - Концерн «Галнафтогаз», Чернігівське Хімволокно, Будівельна компанія ТММ Real Estate, молочна компанія Milkiland.
«Вперше презентації компаній з України мали такий самий успіх, як і виступи кандидатів на IPO з Росії та Китаю, - підкреслив Генеральний директор Concorde Capital Ігор Мазепа.
Українськими компаніями зацікавились німецькі та австрійські інституціональні інвестори та приватні банкіри. Їх у першу чергу цікавила можливість менеджменту компанії ефективно управляти бізнесом, здатність залучати додаткові ресурси для розвитку бізнесу, а також торгова історія компанії».
«Спостерігаючи темпи розвитку українського ринку, найбільші біржові площадки активно конкурують за емітентів з України. Але, думаю, перевага буде віддана Франкфурту, де надані найбільш комфортні умови для розміщення акцій.», - впевнений Мазепа.
«Франкфуртська біржа може стати найпривабливішою площадкою для українських компаній з капіталізацією до 1 млрд. доларів США, - сказав Управлыючий директор інвестиційно-банківського підрозділу Concorde Capital Віталій Струков, - насамперед, тому, що у Франкфурті найвища ліквідність, і ця біржа відкриває доступ до всіх європейських інвесторів. По-друге, витрати на підготовку до IPO (200-250 тис. доларів) набагато нижче, ніж у Лондоні (800 тис. - 1 млн. доларів). І, по-третє, у Франкфурті нижчі вимоги регулювальних органів до компаній. Все це дозволяє українським компаніям вийти з IPO на Франкфурт у найкоротший термін», - переконаний Струков.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас