Mittal Steel і ФДМ помирились — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mittal Steel і ФДМ помирились

Фондовий ринок
142
Корпорація Mittal Steel перерахує додатково в державний бюджет України близько 400 млн гривень у рахунок виплати дивідендів за підсумками діяльності ВАТ "Міттал Стіл Кривий Ріг" (раніше - "Криворіжсталь", Дніпропетровська обл.) в 2005 році.
Як повідомив голова адміністрації "Міттал Стіл Кривий Ріг" із зв'язків з громадськістю Франк Паннір у п'ятницю, 1 грудня, це передбачено світовою угодою з спірних питаннь виконання інвестиційних зобов'язань, узятих Mittal Steel при купівлі "Криворіжсталі", укладеним Mittal Steel Germany Gmbh, "Міттал Стіл Кривий Ріг"і Фондом держмайна (ФДМ) України ввечері 30 листопада.
"Таким чином, знімаються всі існуючі на дійсний момент претензії Фонду держмайна до Mittal Steel: вирішене питання з виплати "13-ої зарплати", з житлово-будівельних програм і всього соціального пакету, а також перераховується в держбюджет додатково 400 млн гривень", - сказав він.
Як повідомлялося раніше, 25 травня "Міттал Стіл Кривий Ріг" повідомив про висновок угоди щодо порядку підвищення заробітної плати в 2006 році між профспілковим комітетом і керівництвом комбінату. Причиною подібних дій керівництва меткомбінату стали вимоги ФДМ відносно перегляду тарифів заробітної плати працівникам підприємства.
У середині червня ФДМ заявив, що має намір звернутися в Третейський суд при Торгово-промисловій палаті з вимогою поставити за обов'язок гірничо-металургійному комбінату "Міттал Стіл Кривий Ріг" підвищувати зарплату своїм працівникам разом з підвищенням прожиткового мінімуму.
"Міттал Стіл Кривий Ріг" є найбільшим виробником сталевого прокату в Україні, спеціалізується на виробництві довгомірного прокату, зокрема, арматури та катанки.
93,02% акцій комбінату належить компанії Mittal Steel Germany Gmb, що входить до складу міжнародного холдингу Mittal Steel - найбільшого у світі виробника сталі.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас