Азаров: Українці занадно багато заробляють — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Українці занадно багато заробляють

Валюта
2711
Перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів України Микола Азаров вважає, що неадекватне зростання доходів населення у порівнянні із зростанням економіки країни привів до негативних наслідків.
"Абсолютно неправильна політика, що проводилася в останні роки, в галузі невідповідності грошових доходів населення реальним темпам росту економіки", - сказав Азаров у своєму виступі на зустрічі представників великого бізнесу із Президентом України Віктором Ющенко.
"Ми мали в останні роки випередження темпів зростання доходів населення в 5-10 разів реальних темпів росту економіки. Це безслідно пройти не могло", - переконаний Азаров.
За словами Азарова, місцеві бюджети перетворилися "у каси взаємодопомоги". Він відзначив, що для виправлення цієї ситуації потрібен час.
За даними Держкомстату, за січень-вересень 2006 року номінальні доходи населення України виросли на 28,8%, у порівнянні з аналогічним періодом 2005 року.
Готівковий доход, що може бути використаний населенням для придбання товарів і послуг, збільшився за 9 місяців п.р. на 27,6%, а реальний готівковий, певний з урахуванням цінового фактору - на 17,8%.
Зростання реального валового внутрішнього продукту України (ВВП) у вересні п.р. проти вересня минулого року склав 8,9%, у січні-вересні проти січня-вересня 2005 року - 6,2%.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас