Українців продовжують кредитувати під 40% річних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українців продовжують кредитувати під 40% річних

Кредит&Депозит
702
Реальні ставки споживчого кредитування в Україні наступного року можуть зберегтися на рівні близько 40% річних у національній валюті.
Такої думки дотримуються учасники круглого стола "Який кредит необхідний гравцям ринку і споживачеві?", що відбувся у Києві.
Зокрема, за словами глави ради директорів банку "Дельта" (Київ) Миколи Лагуна, банки не будуть знижувати ставки споживчого кредитування, оскільки ризики, які лягають на банки при споживчому кредитуванні, залишаються високими.
"Ціна кредиту залежить від якості кредитного портфеля. Я думаю, що варто говорити не про зниження кредитних ставок із споживчих кредитів, а про зниження маржі", - сказав він.
"В 2007 році ставки споживчого кредитування залишаться на нинішньому рівні - у розмірі близько 40%", - уточнив банкір.
Керівник бізнесу роздрібного кредитування Приватбанку (Дніпропетровськ) Роман Негінський також думає, що наступного року ставки споживчого кредитування збережуться на нинішньому рівні.
"Спрощення вимог щодо споживчого кредитування приводить до зростання проблемної заборгованості і, як мінімум, утриманню нинішніх кредитних ставок", - сказав він.
За оцінкою Негінського, знизити процентні ставки із споживкредитів банки зможуть тільки при поліпшенні якості кредитного портфеля.
У той же час заступник директори компанії "Просто-Фінанс" (Київ) Дмитро Крісанов думає, що ціна споживчих кредитів наступного року може зрости.
За його оцінкою, прихід провідних світових гравців на ринок споживчого кредитування не приведе до зниження ціни на такі кредити. "Якщо на цьому ринку, що розглядається як високорисковий, можна заробити більше, то іноземні банки будуть прагнути заробляти більше", - сказав він.
Заступник директора департаменту маркетингу ЗАТ "Догмат Україна" (Київ) Ірина Вишниченко під час круглого стола повідомила, що, за прогнозом компанії, сукупний портфель споживчих кредитів в Україні може зрости в жовтні-грудні 2006 року майже на 20% і скласти близько 18 млрд грн. За її даними, на 1 жовтня сукупний портфель споживчих кредитів в Україні перевищував 15 млрд грн.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас